MATCHA 101

WAT IS MATCHA?

Matcha is een superkrachtige, steengemalen groene thee uit Japan. Je voelt er uren rustige en gefocused energie door. Bevat cafeïne, een hoge concentratie L-theanine en veel meer antioxidanten dan gewone groene thee. Matcha overtreft zelfs de beste voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten.

Matcha is al meer dan 1000 jaar een deel van de Japanse cultuur. We gingen door heel Japan op zoek naar de perfecte matcha en vonden uiteindelijk de meest vooraanstaande matcha-cultivator in Uji. Steengemalen van de jongste theebladeren, stengels en aders verwijderd, onze matcha is de real deal. Een shot matcha thee is gelijk aan 10 kopjes gewone groene thee.

MATCHA BASIS

Cafeïne

Aanhoudende energieboost zonder pieken en dalen. 1 matcha = 1 espresso.

 

L-theanine

Verpakt met een hoge concentratie L-theanine – dat de opname van cafeïne reguleert – waardoor je urenlang kalm en gefocust blijft.

 

Antioxidanten

Helpt je stofwisseling in volle gang te krijgen en te detoxen. Een gezonde stofwisseling betekent meer energie en een betere spijsvertering.

MAAK ‘M ZELF

scoop

Schep

Schep 1 tl matcha in een kom

pour

Giet

Voeg 100 ml water (80 °C) toe

whisk

Klop

Klop samen in een w-beweging tot er een schuimlaag ontstaat

Wat is goede vs slechte matcha?

Levendige groene kleur? Check. Umami-explosie met een zachte nasmaak? Check. Fijne, zachte en zijdezachte textuur? Check. Maratcha wordt met de hand geplukt en slechts één keer per jaar geoogst uit de bovenste 2-3 bladeren van elke knop. Deze kwaliteit is extreem zeldzaam. Slechte matcha ziet er legergroen of geelachtig uit en smaakt modderig bitter.