ALLE ANTWOORDEN

Wij hebben het antwoord op al jouw brandende vragen in onze matcha FAQ.

IK HEB HULP NODIG

hello@maratcha.com

Wat is matcha?

Matcha is een superkrachtige groene thee die een energieboost geeft zonder de pieken en dalen. Het heeft een hoge concentratie L-theanine – die de opname van cafeïne reguleert – dat ervoor zorgt dat je er kalm en gefocust door voelt maar niet zenuwachtig maakt.

Hoe drink ik Maratcha?

In een leuke matcha bowl. Maratcha’s ceremoniële matcha kun je gewoon zo drinken of probeer de premium voor een latte of cocktail als je eens wat anders wil.

Waar komt jullie matcha vandaan?

Uit Uji, Japan. The matcha-epicenter, waar ze al honderden jaren matcha verbouwen. Maratcha wordt biologisch en duurzaam verbouwd op kleine familie boederijen.

Is jullie matcha biologisch?

Maratcha wordt ecologisch en duurzaam verbouwd en geproduceerd. Alle boederijen waar we mee samenwerken, passen biologische en duurzame teeltmethoden toe, maar omdat we een start-up zijn, willen we niet de financiële last op ons nemen van het behalen van de Nederlandse biologische certificering. Daarom mogen we onze producten niet als biologisch adverteren of het biologische logo op onze producten gebruiken.

Is matcha vegan?

Ja, al onze producten zijn van nature 100% vegan!

Hoe smaakt matcha?

Een umami (zoete)-explosie met een zachte nasmaak. Lage kwaliteit matcha smaakt bitter, ieuw!

Wat zijn de verschillen tussen de drie matcha kwaliteiten?

De Ceremoniële kwaliteit matcha wordt gemalen van eersteklas bladeren van de eerste oogst in het voorjaar. Een rijke, romige, hoogwaardige blend die zoet en verrukkelijk is. Energieboost zonder de pieken en dalen? Check. Zachte smaak? Check. De ceremoniële kwaliteit is perfect om op zichzelf te drinken.

De Premium kwaliteit matcha wordt gemalen van de 1e en 2e oogst theebladeren in de lente en zomer. Het heeft een rijke zoet-aardse smaak en een romige textuur. Deze kun je het beste drinken in lattes, smoothies en limonades.

De Classic kwaliteit matcha wordt in de zomer gemalen van bladeren van hoge kwaliteit van de 2e en 3e oogst. De sterke smaak van groene thee maakt het perfect voor smoothies, ijs en bakken.

Heb ik een matcha whisk nodig?

Ja, de matcha whisk is de enige manier om de originele, schuimige en hartige smaak van matcha thee te krijgen. We raden dus zeker aan om een ​​matcha whisk te gebruiken 🙂

Moet ik matcha poeder zeven?

Ja, matcha heeft de neiging om samen te klonteren. Door matcha te zeven wordt de textuur fijner en de smaak zachter.

Beste tijd om matcha te drinken?

Matcha is goed voor de elke dag 🙂 Wij nemen altijd een kopje in ochtend, omdat de cafeïne langer aanhoudt dan bij koffie. Cafeïne voor het slapengaan is niet optimaal, maar wie zijn wij om je te vertellen wat je moet doen?

Hoe weet ik of Maratcha van hoge kwaliteit is?

Levendige groene kleur? Check. Umami-explosie met een zachte nasmaak? Check. Fijne, zachte en zijdezachte textuur? Check. Maratcha wordt met de hand geplukt en slechts één keer per jaar geoogst uit de bovenste 2-3 bladeren van elke knop. Deze kwaliteit is extreem zeldzaam. Wij halen onze matcha uit het moederland – Uji, Japan – van kleine biologische en duurzame kleine familieboederijen. De bladeren worden vervolgens geschaduwd gegroeid en met een steen vermalen tot een superfijn poeder. Het resultaat? Een rijke, romige, hoogwaardige kwaliteit die zoet is en boordevol antioxidanten zit.

Hoe bewaar ik matcha? Hoe lang blijft het houdbaar na openen?

Binnen 2 maanden. Na 2 maanden is het nog steeds goed, maar de kwaliteit zal hierna afnemen. Bewaar Maratcha op een droge en donkere plek zonder direct zonlicht.

Waar komt de naam Maratcha vandaan?

Maratcha is een combinatie van onze oprichters middelste naam Mara en cha, wat thee betekent. Het werd bedacht door haar broer en deed ons denken aan een tropische Latin-dans.

Hoe pakken jullie duurzaam bestellingen in?

We sturen producten zo “naakt” mogelijk op. Alleen als we een verpakking moeten gebruiken zijn ze gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd gerecycled materiaal en biologisch afbreekbare plantaardige inkt. Hiervoor werken wij met trots samen met een van de groenste drukkerijen van Nederland.

Plastic is een verboden woord, dus we gebruiken nooit plastic tape! We sturen onze producten in zo klein mogelijke verzenddozen om geen bomen te verspillen. We luisteren altijd naar jouw feedback, stuur ons een e-mail naar hello@maratcha.com of sms ons.

LEER ——— MEER

Welke goede doelen steunen jullie?

We geven 1% van de winst terug aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor het redden van chimpansees en het geven van gratis onderwijs aan kinderen in Guinee, West-Afrika.

LEER ——— MEER

Wat is de milieu-impact van matcha?

Niet veel vergeleken met je normale latte. Een kopje matcha heeft een voetafdruk van 21 g CO2, vergeleken met 340 g CO2 voor een grotere latte. Door het hele blad te gebruiken, heeft matcha ook minder afval dan andere theeën.

LEER ——— MEER

Handelen jullie ethisch met jullie leveranciers?

Wij vinden dat op een rechtvaardige en eerlijke manier zaken doen de beste manier is. Samen ondersteunen we de producenten en betalen ze een eerlijke prijs.

Verkopen jullie internationaal?

Wij verzenden wereldwijd. Zodat iedereen ervan kan genieten!

Hoeveel kost verzending?

Nederland

 • Pakketpost: € 4,95
 • Brievenbus: € 4,20
 • GRATIS verzending op alle orders boven € 47 of gratis voor REGULARS™
 • Levertijd: 1 Werkdag*
 • Klimaatneutraal verzonden

België & Duitsland

 • Pakketpost: € 8,91
 • Brievenbus: € 7,60
 • GRATIS verzending op alle orders boven € 47 of gratis voor REGULARS™
 • Levertijd: 2 Werkdagen*
 • Klimaatneutraal verzonden

EU Zone 1

 • Pakketpost: € 10
 • Landen: Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Spanje, Zweden
 • Levertijd: 2 – 7 Werkdagen*
 • Klimaatneutraal verzonden

EU Zone 2

 • Pakketpost: € 12
 • Landen: Tsjechië, Finland, Ierland, Polen, Portugal
 • Levertijd: 4 – 7 Werkdagen*
 • Klimaatneutraal verzonden

EU Zone 3

 • Pakketpost: € 15
 • Landen: Bulgarije, Kroatië, Estland, Griekenland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Monaco, Roemenië, Slovenië, Verenigd Koninkrijk
 • Levertijd: 5 – 10 Werkdagen*
 • Klimaatneutraal verzonden

EU Zone 4

 • Pakketpost: € 18,50
 • Landen: Noorwegen, (niet-EU: Zwitserland)
 • Levertijd: 3-12 Werkdagen*

EU Zone 5

 • Pakketpost: € 24,80
 • Landen: Eiland Man, Canada, Verenigde Staten (VS), Brazilië
 • Levertijd: 3 – 12 Werkdagen*

Wereldwijd

 • Pakketpost: € 27,80
 • Levertijd: Max. 25 Werkdagen*

* Exclusief feestdagen

Voor internationale bestellingen zijn klanten zelf verantwoordelijk voor alle douanekosten (lokale belastingen en heffingen).

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Momenteel is er vanwege covid een vertraging in de verzending. Maar we zullen proberen jouw bestelling zo snel mogelijk te verzenden (3-4 dagen max.)

Bestellingen geplaatst voor 14:00 uur worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen geplaatst na 14.00 uur, worden de volgende werkdag verwerkt en verzonden. *

* Bestellingen worden verzonden tijdens normale kantooruren (maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 14.00 uur, behalve op feestdagen).

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra een bestelling is verzonden, ontvang je een trackingnummer met verzendbevestiging. Als je binnen 48 uur geen trackingnummer ontvangt, controleer dan eerst je spam voordat je ons een email stuurt naar hello@maratcha.com.

Wat moet ik doen als mijn pakket verloren of gestolen is?

Stuur een email naar hello@maratcha.com. We lossen dit voor je op!

Wat moet ik doen als mijn zending beschadigd aankomt?

Je verdient altijd het beste! Stuur een email naar hello@maratcha.com en we zullen het zo snel mogelijk voor je oplossen.

Wat moet ik doen als ik een terugbetaling wil?

Alle retourzendingen moeten binnen 2 weken na ontvangst onbeschadigd, ongeopend en in de originele verpakking worden teruggezonden. Stuur ons een email naar hello@maratcha.com met jouw bestelnummer en het trackingnummer om jouw artikelen terug te sturen. Stuur het pakket samen met jouw originele ontvangstbewijs naar het volgende adres:

Maratcha
Westerveldsestraat 81
6842 BS Arnhem
Nederland

Zodra het binnenkomt, storten we het volledige bedrag terug, exclusief verzendkosten.

Wanneer ontvang ik mijn geld terug?

De gemiddelde verwerkingstijd is maximaal een week. We sturen je een email zodra we jouw geld hebben teruggestort naar de oorspronkelijke betaalmethode.

Wil je Maratcha toevoegen aan je menu of winkel?

Maratcha’s matcha in jouw winkel of op de menukaart? Wij leveren aan winkels, groothandels en horeca. Stuur ons een email naar jointhefam@maratcha.com of vul in het formulier en we komen er zsm op terug.

Als je ons niet kunt vinden in jouw plaatselijke winkel, laat het hun dan weten en stuur ons ook een e-mail, we zullen zien wat we kunnen doen!

Ik wil samenwerken met Maratcha.

We zijn heel blij om dit te horen. We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Stuur ons een e-mail naar hello@maratcha.com en laat ons weten wat je in gedachten hebt.

Ik ben geïnteresseerd in persmogelijkheden met Maratcha.

We zijn heel blij als mensen over ons praten! Stuur ons een mail naar press@maratcha.com.

Ik wil Maratcha als relatiegeschenk geven.

Oeh, leuk! Stuur ons een email naar jointhefam@maratcha.com of vul het formulier hieronder in, zodat we jouw geschenk extra speciaal kunnen maken.